Ateliere noi în 2016

În 2016, care începe peste câteva zile, plănuim câteva ateliere noi: scriere creativă în engleză (ficțiune și non-ficțiune), stop-motion (animație prin cadre foto succesive), critică pe manuscris (ficțiune), NESTworking online (prin Google Hangouts). Să le luăm pe rând:

Scriere creativă în engleză

Atelierul va fi ținut în limba engleză de scriitorul irlandez Philip Ó Ceallaigh. Philip trăiește la București din anii 2000, scrie proză scurtă (cărți ale lui traduse la Polirom) și non-ficțiune narativă (text în DoR).

Scopul atelierului va fi ca participanții să citească mai mult și să își îmbunătățească scrisul. Toate temele pe care le vor primii cursanții la atelier vor fi scrise în engleză. Pot participa și cei care vor să scrie ficțiune și cei care vor să scrie non-ficțiune, preselecția va ține cont de ambele direcții (entuziaștii vor putea trimite fie o povestire, fie un text non-ficțional cu o structură narativă).

Stop-motion

De un an încercăm să găsim omul potrivit pentru atelierul de animație prin tehnica stop-motion și sperăm ca la începutul anului să-l prindem. Vom reveni cu detalii. Vrem să facem un atelier de genul ăsta pentru că animația e un domeniu minunat, dar percepția e că le e rezervat doar celor care știu să deseneze. Nu e așa! În funcție de poveste, cadru și personaje poate fi mai greu sau mai ușor. Ca exemplu de „greu”, pentru cine a văzut „Lucky” de Alexandra Botău, aici e un making of.

Critică pe manuscris

E vorba de o opțiune pentru cei care au scris o carte (roman, volum de povestiri, poate și poezie) și au nevoie de feedback înainte să o trimită la o editură. Vor putea alege un scriitor dintre colaboratorii noștri, care să le citească hopera, într-un termen de maximum o lună, și apoi să se întâlnească pentru o discuție 1 la 1.

NESTworking prin Google Hangouts

NESTworking e atelierul nostru de comunicare, o delicatesă. Care deocamdată a fost rezervată bucureștenilor. Dar, între timp, Magda Bunea, antrenoarea de comunicare, s-a obișnuit cu Google Hangouts, o tehnologie super simplă de videocall (trebuie doar să fii logat pe Gmail și să dai click pe un link și ai intrat în hangout, unde îi vezi și îi auzi pe colegi). Avem deja 4 ediții ale atelierului de scriere creativă cu Florin Iaru prin Hangouts la activ, deci terenul e desțelenit.

Și, cu acest cuvânt ciudat, încheiem articolul cu rezoluțiile Club Revdepov pe 2016. Un an bun de tot să avem!

sursă imagine: Someecards

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *