Primul festival de scurtmetraje care are loc într-o companie – înscrieri

George Gänæaard, absolvent al atelierului de scenaristică, ne-a trimis, în calitate de membru fondator al Ipsos Short Film Breaks, un anunț despre competiția de scurtmetraje:

„Ipsos Short Film Breaks lanseaza partea competitionala a primului festival de scurt-metraje intr-o companie privata. Conceptul a fost implementat din 2013 in cadrul Ipsos Romania, parte a grupului Ipsos, a patra companie de cercetare de piata din lume.

Evenimentul s-a concentrat in primele trei editii pe zona non-competitionala, rularea de filme timp de trei luni, de doua ori pe saptamana, in spatiile din companie. Obiectivul nostru a fost sa promovam filme de calitate, independente, experimentale, in principal cele din Romania.

Am putut implementa acest concept prin parteneriatele cu NexT Film Festival (din 2014) si ALTER-NATIVE (din 2015), carora le multumim ca s-au alaturat acestui concept.

Pe langa aceasta parte, am avut peste 20 de invitati din zona de cinematografie romaneasca (regizori, actori, producatori, scenaristi, sunetisti, critici de film, directori de imagine), am realizat primul scurt-metraj lucrat in atelierele ISFB si am facut expozitii de afise de filme precum si o competitie interna pentru a alege artistul care sa realizeze posterul festivalului.

In 2016 lansam ISFB4, introducand si partea competitionala, deschisa atat pentru scurt-metraje internationale dar mai ales pentru cele romanesti. Inscrierile se fac pe site-ul https://filmfreeway.com/festival/IpsosShortFilmBreaks, si anume filme pana in 30 de minute, facute in orice an, indiferent daca au fost sau nu inscrise la alte festivaluri. Termenul limita este 15 aprilie 2016. Avem deja inscrise peste 1700 de filme din peste 20 de tari.

Premiile pentru filmele romanesti vor fi: Best Romanian Short Film si Audience Award.

Toate filmele inscrise o sa fie vizionate in cele trei luni de ISFB4, in cadrul Ipsos, unde suntem aproape 1000 de persoane, in sediile din Brasov si Bucuresti.

Pentru detalii asteptam mesajele voastre la adresa: askisfb@ipsos.com.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *