Absolvenți în Iocan

La final de mai s-a lansat o nouă revistă de proză scurtă, cu numele de Iocan. Tații revistei sunt Florin Iaru, Marius Chivu și Cristian Teodorescu. Revista va apărea trimestrial, fiecare dintre cei trei îngrijindu-se de câte un număr. A apărut cu sprijinul editurii Vellant, într-un tiraj de 1500 de exemplare.

revista iocan
Dacă vă atrage revista, o găsiți în librării. Dacă vă atrage rucsacul, îl găsiți la FunkyFain.ro

 

Revista se deschide cu 3 autori străini, primii doi celebri și morți (Truman Capote, William Butler Yeats), ultimul cunoscut și viu (Dan Rhodes), dar cu două schelete în spate (în poza de profil din publicație). Povestirile astea, culmea, nu ne-au plăcut, par așa, cam demonstrative. La final, în secțiunea „Restituiri” (celelalte părți ale revistei nu au vreo denumire precizată), e un text minunat din Ștefan Bănulescu.

În mijloc, am găsit povestiri mișto, majoritatea ne-au plăcut. În afară de Lavinia Braniște și de Ștefan Lăzărescu, ceilalți autori sunt mai puțini cunoscuți, dar veți avea surprize plăcute. Dacă ar fi musai să alegem și să le facem în ciudă absolvenților, textul care ne-a impresionat cel mai mult a fost al Emei Stere.

Din cei 21 de autori care figurează pe copertă, 12 sunt absolvenții atelierelor de scriere creativă organizate de noi și ținute în trecut de Florin Iaru și Marius Chivu. Vorbim despre Diana Bădica, Georgiana Șerban, Irina Georgescu Groza, Bogdan Răileanu, George Moise, Ana Alexandrescu, Iulia Gherasim, Felix Tzele, Anca Ștefan, Ion Pleșa, Anca Chimoiu și Tea Nicolae. Suntem mândri de ei, nu că ar avea nevoie de asta, la câte autografe au dat la lansare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *