0732009198 | simina@revdepov.ro

Ai absolvit un atelier la noi?

Ai intrat în Club Revdepov.

Aproximăm că în momentul ăsta (septembrie 2018) avem peste 1000 de absolvenți în Club Revdepov. Cele mai mari comunități sunt ale atelierelor mai vechi – scriere creativă, comunicare, caligrafie. Cu absolvenții atelierului de scriere creativă ținem cel mai strâns legătura, ne-am văzut cu ei des. Deja mulți dintre ei au publicat cărți de proză scurtă sau romane, cu Tudor Ganea în frunte, care a fost desemnat de două ori Tânărul scriitor al anului (2016 și 2017). Câțiva dintre absolvenții atelierului de caligrafie foundational & gothic (Ioana Harasim, Bianca Dumitrașcu, Ștefana Popa) și antrenorii lor (Sorin Trăistaru, Georgian Constantin) au participat în septembrie 2015 la o expoziție de caligrafie la Cărturești. Absolvenții atelierului de comunicare practică ce învață la atelier, schimbarea și comunicarea asertivă. Prima serie de absolvenți ai atelierului de SF&F a publicat o antologie la Millenium Books (Eroi fără voie). Câțiva dintre absolvenții atelierului de scenaristică au făcut filme sau au fost finaliști la pitchuri și concursuri de scenarii. Sperăm că o evidență cât mai completă vom obține prin opțiunea pe care le-o dăm de acum: să-și anunțe realizările pe blogul nostru.

NOU: am făcut un album în care am pus coperțile cărților publicate de absolvenți.

marin malaicu hondrari la creative writing sundays razvan petrescu la creative writing sundays t.o. bobe la creative writing sundays

3 poze-surori de la Creative Writing Sundays. Galerii cu multe poze de la ateliere am pus pe site-ul asociației noastre, merită să dai un scroll.

Ce veți citi în continuare e un mix între avantaje prezente (începând din noiembrie 2015) și avantaje viitoare (ultimele două). Vom actualiza descrierile ultimelor două cu exemple, pe măsură ce avem inițiative concrete.

Reducere pentru atelierele viitoare. Absolvenții au 5% reducere la următoarele ateliere la care participă. Pentru siguranță, când vă înscrieți la un nou atelier, scrieți în mail ceva de genul „Am participat la atelierul x în luna y anul z, deci sunt membru în club, vreau reducerea.”

Promovarea realizărilor creative. De fiecare dată când un absolvent a făcut o treabă/are o implicare mare într-o treabă legată de interesul lui – a publicat o carte, are o expoziție, organizează o seară de poezie, etc – poate publica imediat pe blogul nostru știrea scrisă din unghiul contribuției lui. Dacă vrei să fii la curent cu faptele lor, urmărește categoria absolvenți a blogului.

Publicarea povestirilor în timpul atelierelor. Nu se referă la absolvenți, dar e important: antrenorii atelierelor de scriere creativă aleg cele mai bune povestiri de la ateliere (în timp ce se desfășoară) și le publicăm pe Revista de Povestiri. Citește povestirile aici.

Publicarea pe hârtie a povestirilor după ateliere. S-a întâmplat în trecut, când publicam pe hârtie Revista de Povestiri (absolvenți găsiți în numerele 10, 15, 16). S-a întâmplat și pentru absolvenții atelierului de science-fiction și fantasy, prima serie, antologia cu textele lor a fost publicată în septembrie 2015, la editura Millenium Books, și se numește „Eroi fără voie”.

Acces exclusiv. S-a întâmplat să avem o serie de întâlniri cu aceia dintre absolvenți care voiau să termine o carte într-un an, cu feedback pe parcurs ce o scriau. A fost o oportunitate doar pentru absolvenți, n-am anunțat-o pe nicăieri. Avem și ateliere pentru avansați exclusiv cu absolvenții atelierului online de scriere creativă. S-ar putea ca pe viitor să facem și alte evenimente/ateliere la care să aibă acces doar absolvenții.

Folosirea talentelor absolvenților în proiecte. E ceva ce am făcut puțin și vrem să facem mult. Două absolvente ale atelierului de scriere creativă din București au ținut, în noiembrie 2014, un atelier de 6 săptămâni la un centru de copii orfani. Vrem să folosim competențele absolvenților în proiecte sociale și în proiecte în care să fie plătiți de cine face proiectul, noi jucând un rol de facilitator.