Caligrafie cursivă

caligrafie cursiv modern

Atelierul de caligrafie cursivă modernă e ținut de Ștefania Iorgoiu.

Atelierul e și pentru cei pasionați de arte vizuale/design, care vor să deprindă un nou skill, și pentru cei care vor să se relaxeze, să se regăsească, să se întoarcă la lucrul făcut cu mâna, încet, cu migală, cu greșeli, perisabil, pe pământ și nu în cloud.

Față de alte scripturi, cu o caligrafie cursivă modernă poți scrie texte mai lungi, fără ca asta să ducă la o lectură obositoare. Sigur că un bilețel de dragoste e mai puternic când e scurt, dar dacă te lovește inspirația, caligrafia cursivă are răbdare cu tine.

Cum descrie Ștefania procesul de învățare:

Atelier de caligrafie relaxată pe parcursul căruia vom explora scrisul cursiv în penițe flexibile (brush pen în varianta online a atelierului). În primele ședințe ne familiarizăm cu instrumentele de lucru, preparăm cerneală și parcurgem linia de bază în caligrafia modernă. La partea aplicativă îmbinăm exercițiile de respirație cu mandale și caligrame. Construim alfabetul în mod conștient pe baza elementelor grafice. După ce intrăm în grația scrisului de mână, scriem și punem sigiliul pe scrisori/mesaje.

Poze de la edițiile trecute ale atelierului de caligrafie cursivă găsești aici.

  • Acum mă uit altfel la litere, la efortul și emoțiile din spatele lor. Nu m-aș fi așteptat să descopăr o satisfacție greu de explicat în momentul în care vezi că iese ceva frumos din simpla mișcare a peniței.
  • Cunoștințe noi, descoperiri, descoperirea unui om frumos, relaxare, bucurie și noi orizonturi. (Cristina)
  • Atelierul de caligrafie mi-a adus relaxarea pe care eu am căutat-o în ultimii ani. În sfârșit am găsit ceva care să mă relaxeze. Plus că este un exercițiu extraordinar de antrenament al răbdării. Și nu doar activitatea în sine, aceea de a scrie, m-a relaxat, ci și atmosfera de la atelier. (Diana)
  • Deblocare creativă.

Date esențiale: (atențiune, mai jos sunt 4 taburi, click pe fiecare)

Te poți înscrie la următoarea ediție oricând și te anunțăm când stabilim perioada următorului atelier. Trimite-ne un mail cu subiectul „Atelier caligrafie cursivă”. În corpul mailului scrie-ne care e motivația ta pentru participarea la atelier și cum te gândești să folosești ce veți învăța acolo. Locurile se ocupă în ordinea plății avansului.
O lună, 8 ședințe, 2 pe săptămână, luni și miercuri de la 18:30 la 20:30.
  • Cost: 640 lei – în plus, va trebui să îți cumperi singur un anumit brush pen. Membrii Club Revdepov, adică cei care au absolvit un atelier la noi, au 5% reducere.
  • Număr maxim de locuri: 10 (număr minim 6)
  • Avans pentru confirmarea locului: 200 lei

Gândește-te bine dacă poți veni la toate ședințele, suma nu se returnează pentru cele la care lipsești.

Perioada următoarei ediții: nu a fost stabilită. Locul: ONLINE, prin Google Meet București, Lente din Str. Dionisie Lupu nr, 78.

Înscrieri, întrebări, feedback: simina @ revdepov.ro (Simina Diaconu).

Antrenori

Ștefania Iorgoiu

caligraf