Îți propunem un atelier în care să folosești scrisul pentru dezvoltare personală, ca metodă de a-ți clarifica intențiile, direcția, de a te cunoaște mai bine, de a încerca atitudini și interacțiuni diferite, pentru o mai mare flexibilitate. Îți vei folosi imaginația pentru plăcere și pentru a face loc părții din tine care parcă s-ar juca mai mult, parcă ar avea mai mult curaj, parcă ar vrea să simtă emoții cu o mai mare lejeritate.
Grupul de cursanți va fi unul foarte mic, ca să lucrăm cât mai bine.
De ce un atelier de scris pentru dezvoltare personală?
„Scrisul ne forțează să ne articulăm, să avem un început și un sfârșit, să alegem ce vrem să rămână pe hârtie și ce fuge doar prin gând, să scoatem ceva în afara noastră ca să vedem mai bine și să manevrăm mai ușor, pentru că a devenit exterior capului! E un instrument pentru integrare, un instrument pentru comunicare, o formă de joacă sau de eliberare. Faptul că exercițiile de scris vor avea cerințe specifice și vor implica materiale variate cred că va scădea din frica de foaia albă, frica de „nu mă pricep”.” (Simina Diaconu, antrenoarea atelierului)
Despre ce scriem?
În cursul unui an, vor fi mai multe ediții, fiecare dedicată unei alte teme.
În decembrie-ianuarie, începem cu un atelier de rezoluții, că doar ne vine natural! Vom face mai multe exerciții de scris, jucăușe, rapide, după ce am lăsat pesimismul și cinismul la intrare, să se dezintegreze împreună cu frunzele toamnei. Vom scrie despre cum am vrea să fie viața noastră în continuare, privindu-ne pe noi în lumea mare (țara, cartierul), dar și pe noi în lumea mică (echipa de la serviciu, familia, prietenii, noi înșine).
Adăugăm imagerii dirijate, momente de conectare de grup, jocuri de rol, depinde ce se va potrivi cu grupul, cu gândurile și emoțiile din cele 4 ore de atelier.
Edițiile viitoare:
În februarie, luăm ca temă iubirea și facem alte exerciții de scris.
În martie, ne ocupăm cu mama/rolul de mamă și scriem iar, în alte forme.
În aprilie-mai, ne concentrăm pe capacitatea noastră pentru fascinație, awe, pe care o putem manifesta față de personajele din religie, față de frumusețea naturii, creațiile oamenilor și altele.
În iunie, căutăm să furăm din copilărie vitalitate pentru viața din prezent, explorăm tema copilului prin exerciții specifice de scris.
În iulie-august, pornim de la libertatea verii.
Și tot așa, ai prins ideea!
Vor fi și ateliere pe alte teme, în funcție de nevoi care apar de la cursanți pe parcurs. Poate despre pierderi, schimbări majore, vedem.
Ce nu e atelierul?
Nu e un atelier în care să conteze talentul la scris sau tehnica. Chiar dacă nu e vorba de scriere creativă, creativitate va exista, prin formele exercițiilor și prin felul în care folosim produsele activității noastre.
Nu e psihoterapie individuală sau de grup, dar e de așteptat să aibă efecte secundare benefice pentru starea psihică.
Date esențiale: (atențiune, mai jos sunt 4 taburi, click pe fiecare)
Trimite pe mail motivația participării (subiect: „Scriere pentru dezvoltare personală”). Deadline: 3 decembrie 2024.
O întâlnire de 4 ore, de la 10:00 la 14:00.
- Cost: 250 lei. Membrii Club Revdepov, adică cei care au absolvit un atelier la noi, au 5% reducere.
- Număr maxim de locuri: 6
Data următoarei ediții: 15 decembrie 2024. Locul e în zona Gării de Nord. Sunt mai multe ediții diferite pe an. Ediția cu tema „rezoluții” va fi reluată în ianuarie.
Înscrieri, întrebări, feedback: simina @ revdepov.ro (Simina Diaconu).