
Îți propunem un atelier în care să folosești scrisul pentru dezvoltare personală, ca metodă de a te cunoaște mai bine, de a integra mai bine anumite evenimente din viața ta, pentru o mai mare flexibilitate. Îți vei folosi imaginația pentru plăcere și pentru a face loc părții din tine care parcă s-ar juca mai mult, parcă ar avea mai mult curaj, parcă ar vrea să simtă emoții cu o mai mare lejeritate, fără frica de a le împărtăși.
Grupul de cursanți va fi unul foarte mic, ca să lucrăm cât mai bine.
De ce un atelier de scris pentru dezvoltare personală?
„Scrisul ne forțează să ne articulăm, să avem un început și un sfârșit, să alegem ce vrem să rămână pe hârtie și ce fuge doar prin gând, să scoatem ceva în afara noastră ca să vedem mai bine și să manevrăm mai ușor, pentru că a devenit exterior capului! E un instrument pentru integrare, un instrument pentru comunicare, o formă de joacă sau de eliberare. Faptul că exercițiile de scris vor avea cerințe specifice și vor implica materiale variate cred că va scădea din frica de foaia albă, frica de „nu mă pricep”. Vom face exerciții de scris, jucăușe, rapide, după ce am lăsat pesimismul și cinismul la intrare. Adăugăm imagerii dirijate, momente de conectare de grup, depinde ce se va potrivi cu grupul, cu gândurile și emoțiile din cele 4 ore de atelier.” (Simina Diaconu, antrenoarea atelierului)
Despre ce scriem?
În februarie, luăm ca temă iubirea și facem alte exerciții de scris. Unii cercetători (vezi Barbara Fredrickson, cartea Iubirea 2.0) consideră că iubirea ar fi cea mai importantă emoție și că, decantând emoțiile pozitive, de fapt tot la ea ajungem. Iubirea nu ar fi doar în cuplu sau între părinți și copii, ar fi și în deschiderea cu care îi zâmbim cuiva pe stradă, și în euforia de pe un stadion. Contactul vizual, gesturile largi – ele ar fi necesare să fie primită iubirea noastră. Facem exerciții de scris în diverse forme, legate de iubirea pe care o căutăm, cea pe care o dăm, altora, nouă inșine, cea pentru cineva care nu mai e, cea pe care am acoperit-o cu emoții negative.
Ce nu e atelierul?
- Cost: 250 lei. Membrii Club Revdepov, adică cei care au absolvit un atelier la noi, au 5% reducere.
- Număr maxim de locuri: 6. 2 persoane pot participa online.
Înscrieri, întrebări, feedback: simina @ revdepov.ro (Simina Diaconu).