Serbare CWS 200

Ta-daaaam!
Am împlinit 200 de ani. Ăăă 200 de întâlniri 𝗖𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗪𝗿𝗶𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗦𝘂𝗻𝗱𝗮𝘆𝘀, așa că școala noastră de literatură dă petrecere. Pe 9 mai, de la 19:00, la Cafeneaua Veche 9, din București.
Serbare Creative Writing Sundays - 200 întâlniri
Dacă Veronica Stănica, gazda întâlnirilor CWS, a fost poreclită șefa clasei, ne-am gândit să luăm conceptul de școală și să ne jucăm cu el la eveniment. Orarul serii arată așa:
Ne adunăm de la 19:00, dar clopoțelul sună de intrare la 19:20, când dăm startul întâmplărilor pe scenă.
Până atunci, aveți 3 activități din care să alegeți în curtea școlii (în fundul sălii):
🪁 creați titluri de cărți cu ajutorul hazardului
🪁 transformați carnetele de elev în oracol și vă dați acolo declarații, adică feedback pozitiv
🪁 editați cu pix roșu povești scrise de inteligența artificială
De asemenea, pe cei mai curajoși îi invităm să viziteze (pe rând) camera Schrodinger, unde va fi întuneric beznă, dar dacă intrați cu lanterna s-ar putea să găsiți acolo pe cineva viu sau… imaginar. Toți curajoșii vor fi premiați pe măsură ce intră, până la 20:00, când se termină momentul.
Buuun. Apoi atenția voastră se va orienta spre scenă (șșșșt, acolo în ultima bancă!), unde avem următorul program:
👩‍🏫𝗦𝗶𝗺𝗶𝗻𝗮 𝗗𝗶𝗮𝗰𝗼𝗻𝘂, președintele asociației Brain Fitness, coordonatoarea atelierelor de la Club Revdepov, deschide evenimentul și dă microfonul lui
🧑‍🎤𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗭𝗯î𝗿𝗻𝗲𝗮, coleg de la clasa de poezie, care va recita o poezie umoristică și plină de invidie.
🧑‍⚖️𝗩𝗲𝗿𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗦𝘁ă𝗻𝗶𝗰ă va urca apoi pe scenă pentru a da câteva diplome neserioase unor cursanți Creative Writing Sundays care s-au evidențiat în ultimul timp, în fel și chip.
🪄Urmează o discuție despre procesul de editare pe text, alături de reprezentanții unor cărți în curs de publicare. Invitați: 𝗖𝗼𝘀𝗺𝗶𝗻 𝗣𝗲𝗿ț𝗮, editor coordonator al colecției Pantazi, editura Litera și antrenor al atelierului intensiv de scriere creativa la Club Revdepov, alături de 3 autori în curs de apariție în colecție: 𝗗𝗲𝗹𝗶𝗮 𝗛ü𝗴𝗲𝗹 (Arad, proză scurtă), 𝗩𝗶𝗼𝗿𝗲𝗹 𝗣𝗿𝗼𝗱𝗮𝗻 (Cluj, roman) și 𝗔𝗻𝘁𝗼𝗮𝗻𝗲𝘁𝗮 𝗭𝗮𝗵𝗮𝗿𝗶𝗮 (București, roman). Moderator: 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮 𝗜𝗼𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂
🏀Panel cu autori debutanți, care au trecut cândva pe la atelierele noastre și care au publicat recent cărți la edituri diferite. Aflăm cum a fost pentru ei experiența publicării și cum cred ei că editurile ar putea îmbunătăți partea lor, de la editare până la promovare. Această reuniune de clasă va fi moderată de 𝗩𝗲𝗿𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗦𝘁ă𝗻𝗶𝗰ă și va avea loc în sala de sport (care va fi tot pe scenă), ca simbol al celor 99% transpirație din munca de scriitor. Invitați: 𝗥𝗲𝗺𝘂𝘀 𝗕𝗼𝗹𝗱𝗲𝗮 (Trei, 2022), 𝗔𝗻𝗰𝗮 𝗖𝗵𝗶𝗺𝗼𝗶𝘂 (Vellant, 2023), 𝗔𝗱𝗿𝗶𝗮𝗻𝗮 𝗝𝗱𝗲𝗿𝘂 (Humanitas, 2023), 𝗜𝗹𝗶𝗻𝗰𝗮 𝗠ă𝗻𝗲𝘀𝗰𝘂 (Nemira, 2021), 𝗟𝗮𝘃𝗶𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗠𝗶𝘁𝘂 (Polirom, 2022) și 𝗗𝗮𝗻𝗮 𝗩𝗼𝗶𝗰𝘂 (CDPL, 2021).
🥁Încheiem cu tărăboi de tobe, mai precis cu un concert 𝗕𝗮𝗿𝗯𝗮𝗿𝗼𝘀𝘀𝗮 𝗦𝗮𝗺𝗯𝗮 𝗚𝗿𝗼𝘂𝗽.
Vă așteptăm (că de nu, scădem nota la purtare!), intrarea e liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *