Mornin’ Poets

poezie_etichete620x384

Despre poeți se spune că sunt leneși, că se trezesc târziu și că nu poți conta pe ei că ajung la timp pentru întâlnire. Încercăm să demontăm toate aceste neadevăruri cu o serie de poeți matinali, cu texte proaspete și mai ales cu multă cafea. Duminica de la 11 la 14, cu o frecvență bilunară, Mornin’ Poets se lansează pe orbită.

Mornin’ Poets este o serie de cinci ateliere de poezie, în care scriem, citim și dezbatem poeme sau idei despre scris, despre arta noastră și mersul ei prin țară. Fiecare lector va propune o temă de scris, astfel că la atelier veți primi feedback pe poemele trimise de voi.

Calendarul sezonului 10, la care te poți înscrie: Adela Greceanu (5 decembrie), Ioana Vintilă (19 decembrie), Robert Elekes (16 ianuarie), Șerban Axinte (30 ianuarie) și Vlad Drăgoi (13 februarie). Sezonul 10 va fi ONLINE, prin Google Meet.

Gazda întâlnirilor: Andrei Zbîrnea

După fiecare sesiune, câteva poeme alese de invitat sunt publicate în Revista de Povestiri.

Alte poeme au apărut în antologia de poezie publicată la Fractalia după primele sezoane.

***

Mulțumim poetelor și poeților care au trecut pe la Mornin’ Poets: Lavinia Bălulescu ♦ Romulus Bucur ♦ Svetlana Cârstean ♦ Dan Coman ♦ Teodora Coman ♦ Bogdan Coșa ♦ Andrei Crăciun ♦ sorin despoT ♦ Andrei Doboș ♦ Andrei Dósa ♦ Mircea Dan Duță ♦ Gabi Eftimie ♦ Anastasia Gavrilovici ♦ Diana Geacăr ♦ Marin Mălaicu-Hondrari ♦ Matei Hutopilă ♦ Medeea Iancu ♦ Diana Iepure ♦ Cristina Ispas ♦ Claudiu Komartin ♦ Vasile Leac ♦ Tamas Mihok ♦ Iulia Militaru ♦ Andrei Mocuța ♦ Cosmina Moroșan ♦ Oana Ninu ♦ Cosmin Perţa ♦ Florentin Popa ♦ Simona Popescu ♦ Daniela Rațiu ♦ Tara Skurtu ♦ Moni Stănilă ♦ Monica Alexandra Stoica ♦ Robert Șerban ♦ Livia Ștefan ♦ Cătălin-Mihai Ștefan ♦ Olga Ștefan ♦ Răzvan Țupa ♦ Mihail Vakulovski ♦ Miruna Vlada ♦ Radu Vancu ♦ Miki Vieru ♦ Elena Vlădăreanu ♦ Andrei Zbîrnea.

În trecut, atelierul a fost intensiv, iar antrenoarea lui a fost Simona Popescu. În toamna lui 2015, absolvenții au avut o lectură publică în Londophone, albumul cu amintiri e aici.

  • A fost o experienţă faină pentru mine pentru că am cunoscut oameni noi, mi s-a confirmat încă o dată faptul că nefilologii sunt uneori mai pasionaţi de literatură decât filologii. Mi-am mai învins din timiditatea de a citi în public, am văzut la ce ar trebui să am mai multă grijă atunci când scriu poezie, cum este percepută poezia mea de alţii, dacă am vreo treabă cu scrisul de poezie, în fond. A fost o experienţă pe care aş repeta-o oricând şi cu alţi traineri. (Iulia Stoichiţ, Braşov)
  • Încredere, direcție, apropierea de cei asemenea și accentuarea dependenței de poezie.
  • M-a ajutat să îmi citesc textele cu detașare și înțelegere. Am acum mai mult curaj să revizitez versurile din trecut și să îmi dau seama ce imagini merită păstrate. Apoi să editez, să editez, să editez :)
  • O conștientizare a noilor „tipare” de scriere și gândire din poezia contemporană. Un refresh asupra mediului „artistic”.

Date esențiale: (atențiune, mai jos sunt 4 taburi, click pe fiecare)

Pentru înscriere, trimite-ne până pe un mail cu subiectul „Mornin’ Poets ”, până pe 15 noiembrie 2021. Locurile se ocupă în ordinea plății. 
O serie Mornin’ Poets cuprinde 5 întâlniri, fiecare cu un poet care vorbește despre ceva anume legat de scris și dă feedback pe poemele participanților. Întâlnirile au loc duminica, o dată la două săptămâni, de la 11:00 la 14:00.
  • Cost: 200 lei. Membrii Club Revdepov, adică cei care au absolvit un atelier la noi, au 5% reducere.
  • Număr de locuri: 30

Gândește-te bine dacă poți veni la toate ședințele, suma nu se returnează pentru cele la care lipsești.

Spațiul în care ținem sezonul 9 Mornin’ Poets e ONLINE, pe Google Meet.

Înscrieri, întrebări, feedback: simina @ revdepov.ro (Simina Diaconu).

Antrenori

Adela Greceanu

prozatoare, poetă

Ioana Vintilă

poetă

Robert Elekes

poet

Șerban Axinte

poet, cercetător

Vlad Drăgoi

poet