Mornin’ Poets

poezie_etichete620x384

Despre poeți se spune că sunt leneși, că se trezesc târziu și că nu poți conta pe ei că ajung la timp pentru întâlnire. Încercăm să demontăm toate aceste neadevăruri cu o serie de poeți matinali, cu texte proaspete și mai ales cu multă cafea. Duminica de la 11 la 14, cu o frecvență bilunară, Mornin’ Poets se lansează pe orbită.

Mornin’ Poets este o serie de cinci ateliere de poezie, în care scriem, citim și dezbatem poeme sau idei despre scris, despre arta noastră și mersul ei prin țară. Fiecare lector va propune o temă de scris, astfel că la atelier veți primi feedback pe poemele trimise de voi.

Calendarul seriei 2, la care te poți înscrie: Tara Skurtu – workshopul ei va fi în engleză (24 februarie), Simona Popescu (10 martie), Romulus Bucur (24 martie), Lavinia Bălulescu (7 aprilie) și Vasile Leac (21 aprilie).

Invitații primei serii, din toamna lui 2018: Miruna Vlada (16 septembrie), sorin despoT (30 septembrie), Svetlana Cârstean (14 octombrie), Elena Vlădăreanu (28 octombrie), Claudiu Komartin (11 noiembrie).

Gazda întâlnirilor: Andrei Zbîrnea.

După fiecare sesiune, câteva poeme alese de invitat sunt publicate în Revista de Povestiri.

***

În trecut, atelierul a fost intensiv, iar antrenoarea lui a fost Simona Popescu. În toamna lui 2015, absolvenții au avut o lectură publică în Londophone, albumul cu amintiri e aici.

  • A fost o experienţă faină pentru mine pentru că am cunoscut oameni noi, mi s-a confirmat încă o dată faptul că nefilologii sunt uneori mai pasionaţi de literatură decât filologii. Mi-am mai învins din timiditatea de a citi în public, am văzut la ce ar trebui să am mai multă grijă atunci când scriu poezie, cum este percepută poezia mea de alţii, dacă am vreo treabă cu scrisul de poezie, în fond. A fost o experienţă pe care aş repeta-o oricând şi cu alţi traineri. (Iulia Stoichiţ, Braşov)
  • Încredere, direcție, apropierea de cei asemenea și accentuarea dependenței de poezie.
  • M-a ajutat să îmi citesc textele cu detașare și înțelegere. Am acum mai mult curaj să revizitez versurile din trecut și să îmi dau seama ce imagini merită păstrate. Apoi să editez, să editez, să editez :)
  • O conștientizare a noilor „tipare” de scriere și gândire din poezia contemporană. Un refresh asupra mediului „artistic”.

Date esențiale: (atențiune, mai jos sunt 4 taburi, click pe fiecare)

Pentru înscriere, trimite-ne până pe 20 ianuarie un mail cu subiectul „Mornin’ Poets 2”. Locurile se ocupă în ordinea plății. 
O serie Mornin’ Poets cuprinde 5 întâlniri, fiecare cu un poet care vorbește despre ceva anume legat de scris și dă feedback pe poemele participanților. Întâlnirile au loc duminica, o dată la două săptămâni, de la 11:00 la 14:00.
  • Cost: 180 lei. Membrii Club Revdepov, adică cei care au absolvit un atelier la noi, au 5% reducere.
  • Număr de locuri: 30

Gândește-te bine dacă poți veni la toate ședințele, suma nu se returnează pentru cele la care lipsești.

Spațiul în care ținem Mornin’ Poets e Mansarda Lente (rămâne să confirmăm și pentru sezonul 2).

Înscrieri, întrebări, feedback: simina @ revdepov.ro (Simina Diaconu).

Antrenori

Tara Skurtu

poetă

Simona Popescu

poetă, prozatoare, profesoară universitară

Romulus Bucur

poet

Lavinia Bălulescu

poetă, prozatoare

Vasile Leac

poet