Avem mulți cursanți care scriu povestiri, publică într-o revistă sau alta, iar o parte dintre ei ar vrea să le publice într-un volum. Dar nu e o treabă ușoară! Ajută să ai destule, să știi pe care să le incluzi în volumul tău de povestiri și pe care nu, să ai un concept pentru carte. Dacă și tu ești în acest punct din călătoria literară, te întâmpinăm cu un nou atelier, dedicat acestui salt de la o colecție de povestiri la un volum viu.
Ce înveți la atelierul axat pe volumele de povestiri? Răspunde antrenoarea noastră:
Vom porni de la textele deja scrise ale participanților, încercând să găsim în ele fire comune și elemente care merită exploatate mai departe, pentru finalizarea volumului. Vom discuta despre câteva aspecte teoretice importante, cum ar fi: temă, voce și atmosferă, personaj, narațiune în proza scurtă, dar și despre importanța (auto)editării.
Propun spre lectură și discuție, în primele patru ședințe, patru volume de proză scurtă, scrise de Bruno Schultz, Tatiana Tolstaia, Sandra Cisneros și Amos Oz.
De ce un atelier despre cum să faci un volum din prozele tale?
„Volumele de proză scurtă inegale sunt frustrante pentru cititori. Și probabil că și pentru scriitorii înșiși. Uneori, mai ales în volumele de debut, se vede sclipirea autorului, dar cartea pare dezorganizată sau făcută în grabă, chiar dacă probabil n-a fost așa. Prozele scurte sunt texte de sine stătătoare, dar un volum care le reunește ar trebui să fie coerent. Cum găsim aceste fire roșii în volumul de proză scurtă și cum cizelăm textele? Și, odată găsit filonul, cum poate fi el exploatat cât mai bine?” (Lavinia Braniște, antrenoarea atelierului)
- Cost: 600 lei. Membrii Club Revdepov, adică cei care au absolvit un atelier la noi, au 5% reducere.
- Număr maxim de locuri: 10
- Avans pentru confirmarea locului: 200 lei
Gândește-te bine dacă poți participa la toate ședințele, suma nu se returnează pentru cele la care lipsești.
Înscrieri, întrebări, feedback: simina @ revdepov.ro (Simina Diaconu).