Literatură pentru copii – intensiv

preview3_literaturacopii

5 întâlniri de scriere creativă din zona literaturii pentru copii. Îi așteptăm pe cei care vor să scrie povești pentru copii, fie că vor să publice, fie că vor pur și simplu să își antreneze scrisul.

Literatura pentru copii e pe val în România, în sfârșit descoperim originalitatea scriitorilor români contemporani în acest teren de joacă. Profităm de perioada asta de efervescență creativă și îi aducem împreună pe cei care se apropie curioși de idee, sub îndrumarea unei scriitoare cu experiență.

Frecvența e de o întâlnire pe săptămână. Pe parcursul atelierului, fiecare cursant va scrie şi revizui, cu ajutorul grupului și al scriitoarei coordonatoare, patru poveşti scurte, pentru vârste diferite.

Antrenoarea următoarei ediții: Laura Grűnberg.

Vă invit să discutăm împreună despre CELĂLALT şi apoi să scriem poveşti pentru copii pe această temă.

Cine poate să fie „celălalt”? Vecinul, străinul, marginalul, diferitul, bizarul, necunoscutul, extraterestrul, dezavantajatul, înaltul, săracul, etc. Cititorul noştru (copilul de azi) este şi el un „celălalt”. Dar poate să fie şi un „ne-om”-un animal, o plantă sau un obiect. Vom face împreună o listă deschisă (o tipologie trăsnită) de unde să alegem. Ce înseamnă să îl cunoşti pe „celălalt”? Să te pui în papucii „altuia” – de exemplu în locul unui cui, scaun sau eschimos? Să comunici cu „celălalt” – cu un marţian, o persoană fără adăpost sau un cactus? Cum poţi face asta? Cine a scris despre „celălalt” în literatura pentru copii (dar nu numai)? Poţi cânta sau dansa despre celălalt? (Laura Grűnberg)

(Precizare: e un atelier adresat adulților.)

***

Atelierul a avut inițial un format intensiv, iar antrenoarea lui a fost Adina Popescu. În toamna lui 2017, prima generație de absolvenți a lansat un minunat site de povești, NoiPovesti.ro, un proiect care sperăm să crească alături de generații viitoare de povestitori și de ilustratori pasionați de literatura pentru copii.

În mai-iunie 2018, am experimentat un format relaxat, la două săptămâni, cu scriitoarele Lavinia Braniște, Veronica D. Niculescu, Adina Popescu, Laura Grűnberg și Sînziana Popescu.

Date esențiale: (atențiune, mai jos sunt 4 taburi, click pe fiecare)

Ca să te înscrii la următoarea ediție, trimite-ne un mail cu subiectul „Literatură pentru copii” și spune-ne care e motivația ta – de ce vrei să participi. Te vom anunța imediat ce stabilim perioada următorului atelier. Locurile se ocupă în ordinea plății avansului. 
Atelierul de literatură pentru copii cuprinde 5 întâlniri, care îmbină teoria cu feedbackul pe teme. Ședințele au loc o dată pe săptămână, miercurea, de la 19:00 la 20:30.
  • Cost: 300 lei. Membrii Club Revdepov, adică cei care au absolvit un atelier la noi, au 5% reducere.
  • Număr de locuri: 10
  • Avans pentru confirmarea locului: 200 lei

Gândește-te bine dacă poți veni la toate ședințele, suma nu se returnează pentru cele la care lipsești.

Perioada următoarei ediții nu a fost stabilită. Spațiul în care ținem atelierul se află la adresa Str Pandele Țărușanu nr 5, demisol (zona Gara de Nord).

Înscrieri, întrebări, feedback: simina @ revdepov.ro (Simina Diaconu).

Antrenori

Laura Grűnberg

prozatoare, profesoară universitară