Scriere creativă la Vama Veche

Atelierul de scriere creativă de la Vama Veche îl are ca antrenor pe Dan Coman.

Un interviu de anul trecut cu Dan Coman.

Cei care au mai făcut cursuri de scriere la noi nu mai trec prin furci, însă oamenii noi trebuie să ne trimită o povestire pentru preselecție. La edițiile de până acum am avut și absolvenți și prospături, iar melanjul a fost perfect.

Atelierul înseamnă exerciții literare cu deadline până seara, dimineți teoretice târzii și seri cu lecturi și discuții, feedback pe texte. Te mai ademenim cu proiecții de filme, beri din stuf în Stuf, coronițe de maci, plajă și bâldâbâc, dans, ce se mai face prin Vamă.

Ca să îți imaginezi cum o să fie, iată cum a fost:

septembrie 2016 ♦ iunie 2016 ♦ povestea ediției iunie 2016 în Revista Tomisseptembrie 2015 ♦ iunie 2015 ♦ septembrie 2014 ♦ iunie 2014

În trecut, antrenorii scriitorii invitați la atelierul de la Vama Veche au fost Marius Chivu (2014, 2015) și T. O. Bobe (2016).

Date esențiale: (atențiune, mai jos sunt 4 taburi, click pe fiecare)

Mail cu subiectul „Atelier Vama Veche 8”, cu o povestire atașată, de maximum 6000 de semne, cu diacritice, trimits până pe 10 august. Dacă ai absolvit un atelier de scriere creativă la noi, nu e nevoie să atașezi text.

Te rugăm să nu trimiți text decât dacă ești sigur că poți participa la atelier în perioada anunțată.

Ajungem la Vama Veche într-o duminică și plecăm în următoarea. De luni până sâmbătă avem curs, deci 6 zile. În fiecare dimineață (probabil de la 11:30 la 12:30) e partea teoretică, care se încheie cu tema. Până la 18:00, participanții îi trimit antrenorului temele, iar la 19:00 se întâlnesc din nou toți, pentru feedback, o oră sau mai mult. Apoi mergem să mâncăm împreună (opțional!), iar posibilitățile de continuare a serii includ proiecție de film, jocuri, terase, dans, șamd.
  • Atelierul are 15 locuri și costă 300 lei. Membrii Club Revdepov, adică cei care au absolvit un atelier la noi, au 5% reducere.
  • Cazarea e opțională și costă 300 lei pentru 7 nopți, pentru un loc într-o cameră cu 2 paturi. (Sau 600 într-o cameră cu pat matrimonial.)
  • Cei aleși în urma preselecției vor fi rugați să plătească 300 lei avans și să ne spună dacă vor cazare sau se cazează în altă parte pe cont propriu.
Vama Veche, pensiunea Casa Luca. Perioada următoarei ediții nu a fost stabilită. Atelierul are loc de două ori pe an, în iunie și septembrie.

Înscrieri, întrebări, feedback: simina @ revdepov.ro (Simina Diaconu).

Antrenori

Dan Coman

poet, prozator