Coaching

Prin prezenta înșiruire plăcută de cuvinte îți propunem ședințe de coaching individual cu Magda Bunea.

Mai întâi, să o cităm definind coachingul prin genurile învecinate și diferențele față de ele:

  • genul proxim – consultanța: diferența specifică – în coaching, asculți problema clientului, dar nici nu îl ghidezi, nici nu îi dai soluții, că nu ești tu, coach, competent profesional să îi oferi rezolvări;
  • genul proxim – consilierea psihologică, terapia: diferența specifică – o persoană solicită terapie pentru că are o suferință emoțională, în timp ce solicită coaching pentru că dorește să facă mai bine ceva;
  • genul proxim – managementul schimbării: diferența specifică – în coaching, oferi sprijin în găsirea soluției, dar nu gestionezi resursele și nici nu alegi obiectivele, ambele sunt ale clientului;
  • genul proxim – mentoratul: diferența specifică – mentorul este un model profesional de urmat, coach-ul nu este decât sub aspect etic un model;
  • genul proxim – trainingul: diferența specifică – prin coaching nu înveți ceva, ci înveți cum să îți folosești tot potențialul, înveți cum să afli și să folosești resursele tale și ale contextului pentru a face cel mai bine ce poți și vrei.

Interviu cu Magda Bunea.

Profităm de ocazie să mai spunem și noi câte ceva pe tema asta, pentru că am observat că termenul nu e bine înțeles.

Dacă știi că termenul „coach” vine din sport, probabil următoarele imagini care îți trec prin minte sunt cele ale antrenorilor care își motivează echipa înainte de meci. Să nu cumva să crezi că, dacă vei face  coaching, vei fi expus la un discurs motivațional. „Clientul” coach-ului (așa se numește, de) nu vine să asculte, vine să vorbească. Acum, să vedem ce vorbește. Păi, la început, va avea tendința să se plângă. Până la urmă, a venit pentru că ceva nu-i iese cum vrea el. Dar coach-ul nu e acolo ca să-și pună umărul la murat în lacrimi. E acolo ca, prin întrebări (genul proxim: maieutica, hi hi), să îl facă să vadă mai bine variabilele de care depinde scopul pe care clientul vrea să-l îmblânzează. Și să vadă și modul în care le poate organiza cât mai bine – le vede în spațiu, în timp, în acțiune, în caracter, ca-n ficțiune, poftim, am reușit să ajungem de la Ștefan cel Mare la castraveți.

Altă chestie pe care vrem să o subliniem: dacă vrei coaching, trebuie să îți formulezi un scop pe care vrei să-l atingi. Poate vrei să publici o carte, să îți dai demisia și să îți schimbi cariera, să îmbunătățești o relație de cuplu sau să renunți la una toxică, să îți folosești timpul liber mai bine, să te perfecționezi într-un anumit domeniu, în orice caz, să schimbi ceva. Ceva care depinde într-o măsură rezonabilă de tine, desigur.

Și ultima trebușoară: coach-ul e 100% prezent și atent. Era să cedăm tentației să o luăm iar pe cărarea genului proxim și a diferenței specifice față de prieteni/iubiți/șefi/părinți/consilieri/etc. Pe scurt, e singura persoană total interesată de scopul tău și de drumul pe care ajungi la el. Un coach cu o etică sănătoasă nu te face dependent de el. De asemenea, nu îți impune credințele lui, nu îți prescrie rețete. Nu te transformă în fluture zen. Ci într-un om care face ce vrea să facă.

Date esențiale: (atențiune, mai jos sunt 3 taburi, click pe fiecare)

Mail la magda.bunea[at]gmail[punct]com cu scopul/schimbarea pe care vrei să o faci. Folosește aceeași adresă și pentru întrebări despre cost sau altele, nelămuriri, propuneri. Nu există un deadline, poți începe ședințele de coaching oricând. 
Vei stabili cu Magda la prima întâlnire de câte ori vă veți vedea și cu ce frecvență. Ședința de coaching are 1h 30 min.
Într-un loc plăcut în București sau pe Skype/Google Hangouts (în curând).

Antrenori

Magda Bunea

coach