Cărămiziu – Florin Spătaru

Florin Spătaru, un „obișnuit” al Creative Writing Sundays, tocmai a publicat un ebook de povestiri, așa că l-am invitat să se laude cu isprava.

Florin Spataru

Cine ești?

Mă numesc Florin Spătaru și am absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti. Am scris articole în Dilema Veche pe teme diverse. Sînt foarte mîndru de interviul pe care mi l-a acordat Stephan Pastis, creatorul Pearls Before Swine.

Ce fel de proză scrii?

Nu e ceva definit și sper că nu va fi niciodată: de la realism sobru și pînă la ispita suprarealistă, îmi place să mă joc cu toată paleta disponibilă. Sînt un fel de cîine andaluz.

De ce te-ai hotărât să publici prima ta carte acum și de ce pe Streamland.ro?

Am încercat să public de mai mult timp, dar unele edituri mi-au spus că nu publică debutanți sau că nu publică proză scurtă. La CWS, Michael Haulică, căruia îi mulțumesc și pe această cale pentru îndrumare, mi-a selectat un text și l-a publicat în revista Argos. Apoi am participat la concursul Univers, pe care nu l-am cîștigat, dar organizatorii mi-au spus că le-au plăcut prozele și că vor să le publice pe o platforma digitală Streamland, cu opțiunea de a apărea și în format tradițional.

Editura mi-a propus această colaborare și s-a ținut de cuvînt. Cu ocazia concursului «Fotografiați de Bresson», o altă editură importantă a promis că va publica antologia cu textele cîștigătoare. Această promisiune nu s-a mai realizat.

caramiziu

De ce scrii?

Pentru că e o modalitate prin care pot petrece cît mai mult timp printre cărți. Mai demult, voiam să mă fac bibliotecar și nu am renunțat încă la acest vis.

Ce așteptări ai după publicare?

Sper ca într-o zi paginile din vreo carte publicată să fie rupte de copii care să facă din ele cornete de tras cu țeava de celuloid sau bani pentru șeptică.

De unde se cumpără cartea?

Cartea se numește Cărămiziu, are aproape 100 de pagini și conține 12 proze scurte apreciate de unii scriitori care au venit la CWS. Volumul e disponibil în format EPUB și Mobi pe platforma Streamland a editurii Univers. Cumpărătorul are dreptul la șase descărcări – pot să fie trei EPUB și trei Mobi sau orice combinație – 4 EPUB și 2 Mobi, etc. Primește linkurile pe e-mail imediat după ce a plătit. Nu are nevoie să descarce vreun soft și să își facă un cont la Adobe așa cum trebuie cînd cumpără de pe alte site-uri. Le poate citi imediat. Link: http://bit.ly/caramiziu

Puteți citi și povestirile publicate de Florin în Revista de Povestiri: aici și aici.

Interviu realizat de Simina Diaconu

One thought on “Cărămiziu – Florin Spătaru”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *