Toamna se numără atelierele de scriere creativă

Deja a început atelierul de scriere creativă cu T. O. Bobe și Bogdan-Alexandru Stănescu, dar asta nu e tot, mai avem bunătăți pe platou!

Dramaturgie

Un atelier nou, pentru cei care vor să scrie piese de teatru. Nu e treabă ușoară să conturezi personaje credibile și să le urmărești de-a lungul desfășurării conflictului. Ca în fiecare atelier de scris, există o parte teoretică și o parte practică, de feedback pe teme. Ghidul cursanților va fi Maria Manolescu, prozator și dramaturg, autoarea pieselor „With a little help from my friends” (regia Radu Apostol, Teatrul Naţional Iaşi, 2007), „Sado-Maso Blues Bar” (regia Gianina Cărbunariu, Teatrul Foarte Mic Bucureşti, 2007), „Nu sunt Iisus Christos”, „Re:Re:Re:Hamlet” (Bulandra, 2008, în cadrul Festivalului Blog the Theatre), „Ca pe tine însuţi” (Teatrul Foarte Mic, 2009), „Cercetătorii japonezi” şi „După sfârşitul lumii” (Green Hours 2013, în cadrul showului teatral site-specific iniţiat de Andreea Vălean şi Peca Ştefan).

Literatură pentru copii

Tot un atelier nou, de data asta adresat celor care vor să fie citiți de copii. Probabil e cel mai greu să ai un asemenea public, sunt cei mai sinceri cititori! Pe de altă parte, dacă ai acasă un junior care cere în fiecare seară o poveste nouă, motivația e puternică. Alături de inventatorii de povești va fi scriitoarea Adina Popescu, pe care cititorii mai mari și mai mici o cunosc după „O istorie secretă a Țării Vampirilor”, „Povestiri de pe Calea Moșilor” și alte cărți anterioare.

Science-fiction și fantasy

A patra ediție, organizată în parteneriat cu Bookblog.ro, îi așteaptă pe cei cu ADN fantastic. Participarea se poate finaliza cu publicarea în reviste SF&F sau chiar cu apariția în antologia atelierului, dacă scriu texte bune. Antrenorii sunt și de data aceasta Michael Haulică și Dănuț Ungureanu, scriitori pe care pasionații genului îi cunosc foarte bine

Creative Writing Sundays

O nouă serie de 5 întâlniri, seria 12, are înscrieri în perioada asta. Deocamdată am stabilit doar datele în care ne vedem, invitații încă nu. În ianuarie vom împlini 3 ani și 60 de întâlniri, probabil vom sărbători după modelul clasic – la o bere după atelier.

Poezie

Aici trișăm puțin, pentru că e posibil să ținem atelierul la primăvară, depinde de programul iubitei antrenoare – Simona Popescu. Deși s-a văzut doar de 4 ori, grupul de toamna trecută s-a împletit surprinzător de bine, se mai întâlnesc și acum, ba chiar pun la cale un proiect cultural, deocamdată secret.

Atelierul online de scriere creativă

Am pus noi o dată orientativă pentru înscrieri în octombrie, dar cum atelierul anterior s-a amânat și momentan e în curs, probabil nu vom începe unul nou la finalul anului. Dar înscrierile sunt deschise, iar scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari va face preselecția înainte de startul următorului atelier.

Feedback pe manuscris

Nu e vorba de un atelier, ci de un serviciu de lectură și feedback, în caz că pregătiți o carte și aveți nevoie de părerea unui scriitor pe care îl admirați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *